Hallitus esittäytyy: Virve

Haastattelija: Hanna Komu

Virven harrastuksiin kuuluu avovesiuinti

Virve on Tampereen Yliopistolta valmistunut automaatiotekniikan diplomi-insinööri. Taustalla Virvellä on AMK-tutkinto kemian prosessitekniikan alalta. Virve kannustaakin nuoria opiskelemaan kemiaa. Hän näkee, että kemia vaikuttaa kaikkialla. On kiva ymmärtää mistä elävät organismit ja ympäristömme on koostunut.

Kuten useat tekniikan alan asiantuntijat Virvekin oli kouluaikoina innostunut matematiikasta. Näin tekninen ala oli luonteva valinta. Lisäksi DI-opintojen aikana työnantaja suhtautui positiivisesti opintoihin. Nyt Virve on töissä Protopaja Oy:ssä laatupäällikkönä.

Työ on paljon toimistotyötä tietokoneella, taulukkolaskentaa, tulosten analysointia, ohjeistusta ja raportointia. Hyvät matematiikantaidot ovat käytössä viikoittain. Toinen puolisko työtä on tiimityötä, tuotannonkehitystyötä tuotannon parissa. Nykyisessä työssä ei tarvitse matkustaa, mutta aiemmin Virve on matkustanut useimmissa Euroopan maissa ja Pohjois-Amerikassa.

Tekninen ala on usein miesvaltainen. Kysyin Virveltä: ’Onko tällä merkitystä työsi tai työympäristösi kannalta?’

”Hyvä kysymys, en ole koskaan oikeastaan edes ajatellut asiaa sen enempää. Eipä sillä taida olla mitään merkitystä.” Virve vastasi

Olemme samaa mieltä Virven kanssa, että kielitaitona englanti riittää hyvin pitkälle. Kumpikaan meistä ei ole juuri muita kieliä tarvinnut, vaikka matkustelu on kattanut kakki mantereet. 

Virven osaamisrepertuaari on tosi laaja ja samalla syvä, koska kokemusta on kymmeniä vuosia. Virvellä on 6Sigma Black Belt sekä IT-, turvallisuus-, ympäristö-, ISO9001 ja ISO14001 osaamista.

Virve motivoituu työssä, jossa voi toteuttaa omia ideoitaan kehitystehtävien parissa. Hän innostuu erityisesti datan analysoinnista ja sen pohjalta syntyvien kehitysratkaisujen toteutus tuotannon tehostamiseksi.

Vapaa-ajalla Virve lenkkeilee ja ui avovedessä mielellään. Luova puoli Virveä pääsee irti maalaus- ja piirtämisharrastuksessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *